Elinvoimaa Blogi Viimeisimmät uutiset

Suoliston hyvinvointi – luento maanantaina 23.3. klo 18. Kysy onko paikkoja vapaana

Maha-suolikanavan toiminnalliset häiriöt.
Ylihiilihydraattinen ruoka monien arkisten vaivojen syynä? Entsyymien ja maitohappobakteerien vaikutus ruoansulatukseen. Suoliston maitohappoisuuden vaikutus hyvinvointiin. Turvotus, runsas kaasunmuodostus, voimattomuus, jatkuva ripuli, ripulin ja ummetuksen vaihtelu, ripulia aamuisin, esimerkiksi heti tee- tai kahvikupposen jälkeen?
Jos kärsit näistä vaivoista, sinulla saattaa olla tärkkelysintoleranssi. Tätä intoleranssin muotoa aiheuttaa paitsi sulamaton viljatärkkelys, myös tärkkelysten erilaiset johdannaiset – disakkaridit. Viljatärkkelyksestä muodostuva mannoosi on vastaava sokeri viljassa kuin laktoosi on maidossa.
Tärkkelysintoleranttiset ongelmat eivät johdu gluteenista, vaan viljojen varastosokerista eli tärkkelyksestä.
Myös perunan tärkkelys voi aiheuttaa tärkkelysintolanssia. Kysymys on lähinnä yksilöllisestä tärkkelyksen sietokyvystä. Tärkkelysintoleranttinen ongelma tiedostettiin jo 1940-luvulla, mutta 1970-luvulle tultaessa laktoosi-intoleranssi ja keliakia veivät päähuomion.
Nyt ollaan huolestuneita niistä suolistoon liittyvistä toiminnallisista häiriöistä, joihin gluteeniton tai laktoositon dieetti ei auta ja jotka ovat merkittävästi lisääntyneet 1990-luvulta lähtien.
Tällä luennolla käsitellään liiallisen tärkkelyksen haitallisia vaikutuksia yleiseen hyvinvointitilaan.
Luennoitsijana luontaistuotealan asiantuntija ja kouluttaja Helge Varis.
Paikkoja rajoitettu määrä.

Drop a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *