Ruokayliherkkyys

Ruokayliherkkyys voi aiheuttaa mm. turvotusta, närästystä, ilmavaivoja, yskää, väsymystä, kutinaa, ummetusta, ripulia, päänsärkyä, unettomuutta ja paino-ongelmia. Jos olet kärsinyt tällaisista oireista, Food Detective™ voi auttaa sinua löytämään niitä aiheuttavat ruoka-aineet.

 • Food Detective™ testaa reaktiosi 59 tavalliseen ruoka-aineeseen vain 40 minuutissa. Jos reagoit joillekin ruoka-aineille, sinulla on mahdollisuus parantaa elämänlaatuasi yksinkertaisesti poistamalla ne ruokavaliostasi.
 • Voit tehdä testin helposti kotona tai yhdessä ravitsemusneuvojasi kanssa. Tuotepaketti sisältää kaikki tarvikkeet testin tekemiseen sekä kattavan tietopaketin avuksi ruokavalion suunnitteluun.
 • Food Detective™ mittaa verestä verestä ruoka-ainekohtaisia IgG vasta-aineita, jotka yhdistetään ei-allergiseen ruokayliherkkyyteen. Testi ei mittaa mahdollisia ruoka-allergioita, laktoosi-intoleranssia tai keliakiaa.

Mitä Food Detective mittaa?

Food Detective™ mittaa verinäytteestä ruoka-ainekohtaisten IgG vasta-aineiden määrää. Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että IgG vasta-ainetestin tulosten perusteella suoritetut ruokavaliomuutokset voivat parantaa ruokayliherkkyyteen yhdistettävistä oireista kärsivän henkilön hyvinvointia.

Food Detective™ testaa verinäytteestä luotettavasti ruoka-ainekohtaisia IgG vasta-aineita, kun testi tehdään täsmälleen ohjeiden mukaisesti. Vertailutietojen perusteella Food Detective™ –testin tulokset eivät eroa merkittävästi vastaavista laboratoriomenetelmin saaduista tuloksista.

Food Detective™ testaa seuraavat ruoka-aineet:

 1. Kaura
 2. Vehnä
 3. Riisi
 4. Maissi
 5. Ruis
 6. Durumvehnä
 7. Gluteeni
 8. Manteli
 9. Parapähkinä
 10. Cashew-pähkinä
 11. Tee
 12. Saksanpähkinä
 13. Lehmänmaito
 14. Kananmuna
 15. Kana
 16. Lammas
 17. Nauta
 18. Sika
 19. Valkolihainen kala *1
 20. Makean veden kala *2
 21. Tonnikala
 22. Äyriäiset *3
 23. Parsakaali
 24. Kaali
 25. Porkkana
 26. Purjo
 27. Peruna
 28. Selleri
 29. Kurkku
 30. Paprika *4
 31. Palkokasvit *5
 32. Greippi
 33. Meloni *6
 34. Maapähkinä
 35. Soijapapu
 36. Kaakaopapu
 37. Omena
 38. Mustaherukka
 39. Oliivi
 40. Appelsiini, sitruuna
 41. Mansikka
 42. Tomaatti
 43. Inkivääri
 44. Valkosipuli
 45. Sienet
 46. Hiiva
 47. Negatiivinen varmistus
 48. Positiivinen varmistus

 

 1. *1 VALKOLIHAINEN KALA: kolja, turska ja punakampela
 2. *2 MAKEAN VEDEN KALA: lohi ja taimen
 3. *3 ÄYRIÄISET: katkarapu, rapu, hummeri ja simpukka
 4. *4 PAPRIKA: punainen, vihreä ja keltainen
 5. *5 PALKOKASVIT: herneet, linssit ja pavut
 6. *6 MELONI: cantaloupe ja vesimeloni.

Mitä teen testituloksilla?

Sinulla on mahdollisuus päästä eroon ruokayliherkkyysoireista muuttamalla ruokailutottumuksiasi Food Detective™ -testin antamien tulosten avulla. Jos testissä esiintyi positiivisia reaktioita, se tarkoittaa, että elimistösi reagoi tiettyyn ruoka-aineeseen tuottamalla ruoka-ainekohtaisia IgG vasta-aineita. Reaktiot voivat olla lieviä, keskivaikeita tai vaikeita.

Suosittelemme karsimaan ruokavaliosta vähintään kolmeksi kuukaudeksi kaikki ruoka-aineet, joihin elimistö reagoi lievästi, keskivaikeasti tai vaikeasti.

Jos positiivisen reaktion aiheuttaneita ruoka-aineita on runsaasti, niistä luopuminen yhtä aikaa voi tuntua liian vaikealta. Siinä tapauksessa voi olla helpompaa toimia seuraavasti:

a) vältä ruoka-aineita, jotka aiheuttivat keskivaikeita tai vaikeita reaktioita, ja
b) vuorottele sellaisia ruokavalion ruoka-aineita, jotka aiheuttivat lieviä reaktioita.

Ruoka-aineiden vuorottelu tarkoittaa sitä, että niitä saa syödä enintään neljän päivän välein.

Jos vuorottelet esimerkiksi vehnää, voit syödä vehnäleipää ensimmäisenä päivänä, kaurakeksejä toisena päivänä, maissileipää kolmantena päivänä, ruisleipää neljäntenä päivänä, pastaa viidentenä päivänä ja niin edelleen.

Ruokavaliota muutettaessa on tärkeää pitää huolta kaikkien tarpeellisten ravintoaineiden saannista.

Vaikka tiettyjen ruoka-aineiden karsiminen voi olla vaikeaa, niitä pitää välttää sinnikkäästi. Korvaa haitalliset ruoka-aineet muilla ruoka-aineilla. Uusien ruokien kokeilu voi vähentää tarvetta syödä haitallisia ruoka-aineita, jolloin syöminen on entistä mukavampaa.

Useimmiten oireet häviävät kuukauden tai enintään kolmen kuukauden kuluessa ruoka-aineen poistamisesta ruokavaliosta., jonka jälkeen voit halutessasi palauttaa haitallisia ruoka-aineita ruokavalioosi. Ruoka-aineita palautetaan vaiheittain. Palauta vain yksi ruoka-aine kerrallaan ja tarkkaile oireita viiden päivän ajan. Jos oireet palaavat, ruoka-ainetta on vältettävä vielä pari kuukautta. Jos oireet eivät palaa, voit palauttaa ruoka-aineen ruokavalioosi. Sitten voit palauttaa ruokavalioon toisen ruoka-aineen ja tarkkailla jälleen oireita viiden päivän ajan ja niin edelleen.

Tarkempia tietoja testitulosten hyödyntämisestä ja terveellisestä ruokavaliosta löydät testikitin mukana toimitettavasta ravinto-oppaasta.