Elinvoimaa Blogi Viimeisimmät uutiset

Mitä puhtaampi plasma, sitä tervempi keho

Huom! Joulutarjous vastaanotto 180 euroa, katso elinvoimaa.fi/tarjoukset


Kuvassa on minun plasmaa, haluatko tietää millaista sinun plasmasi on?
Olen verimikroskopisti eli tutkin verta mikroskooppisesti. Tällä kerralla kerron hiukan elävän veren tutkimuksesta.

Koolla on väliä
Plasmassa voi näkyä useita partikkeleita mm. kuonalauttoja, kirstallikeräymiä, hiivalauttoja, synteettisiä jäämiä, bakteereita, hiivaa, loisia ym. (Se harhaoppi, että veri on ”steriiliä” on nykyisen tieteellisen tiedon valossa kumottu. Tämä myös perustelee sen miksi verimikroskopistit voi havainnoida pieneliöitä verestä.) ja näiden keräymiä, jotka voivat heikentää terveyttä. Mitä isompia keräymiä, sitä heikommassa kunnossa keho on. Elimistö on hyvin ”mukautuva”, esimerkiksi pienet keräymät eivät vielä aiheuta ongelmia, mutta kun ne kasvavat suuremiksi ajan kuluessa alkaa elimistö oireilla. Tätäkin tilaa voisi kuvailla lauseella ”kuorman koolla on väliä”.
Plasma on tarkoitettu punasolujen kokoisille ”joustaville” partikkeleille ja valkosoluille, mitkä ovat hyvin joustavia. Lautat eivät ole joustavia ja ne suurenevat ajan myötä, jos ei elintapoihin tehdä muutoksia. Keräymät haittaavat verenkiertoa, aivojen ja sydämen toimintaa, nivelten hyvinointia ja yleistä jaksamista. Tahmea olo on aika tuttu henkilöille, joilla on plasmassa erilaisia keräymiä, juurikin siksi, että plasma on tahmeaa.

Suoliston syy… ainakin osittain
Yksi suurimmista syistä, miksi opiskelin verimikroskopistiksi 5 vuotta sitten, oli löytää syy, miksi asiakkaani ovat usein uupuneita, miksi Suomessa on niin paljon ”burn outia”? Kuten aiemin arvelin, ei kyse ole aina burn outista, oikeastaan harvemmin on kyse siitä, vaan esimerkiksi läpäisevän suoliston haitallisista kannoista, jotka pääsevät vereen ärtyneen, tulehtuneen, umpipussien eli diverdikkeleiden, keliakian, chroonintaudin ja monien muiden suolistotilojen takia.

Hiivaa
Yksi pahimmin uupumista aiheuttava on hiivoittunut plasma. Hiiva toksistaa plasman eli likaa plasman, jolloin valkosolujen neutrofiilit, meidän rakkaat plasman puhdistajat, joutuvat olemaan jatkuvassa työssä. Tätä voidaan myös sanoa hiljaiseksi tulehdukseksi. Tila kuormittaa myös maksaa ja sitä kautta aiheuttaa yliherkkyyksiä ja allergioita sekä monia muita oireita.
Joissakin tapauksissa kannat porautuvat punasolun kalvon läpi ja aiheuttavat vielä suurempaa haittaa elimistölle.
Myös punasolujen rakenteet ja mm. raudan- ja B-vitamiinien puutokset näkyvät analyysissa.

Malja
Elimistöä voi pitää maljana ja jos maljan nesteet ovat happamia, on se silloin ihanteellinen elinympäristö haitallisille kannoille, kuten myös syöpäsolujen kasvulle. Emäksöimällä kehoa voimme siis vaikuttaa solujemme hyvinvointiin ja saada lisää terveitä elinpäiviä.

Rosvoja plasmassa, pääseekö niistä eroon?
Suoliston haitalliset tilat, joista yllä mainitsin, ovat varmaankin suurin syy ”heikkenevään” oloon. Kaikki haitalliset kannat ovat suorastaan rosvoja plasmassa, kuten yllä kerroin, ne voivat ryövät punasolutkin, jolloin punasolu ei pysty toimimaan sille luodulla tavalla. On tärketä saada suolisto tyhjenemään ”laadukkasti” joka aamu tai vaikka paikin kertaa päivässä, itsestään ilman haitallisia aktivaattoreita. Näin saadaan ruoan mädättäjäbakteerit ulos, jotka suolistossa viipyessään aiheutavat myös tulehduksia. Rosvoista päästään eroon ruokavaliomuutoksilla ja käyttämällä erilaisia puhtaita laadukkaita luonnontuotteita, uutteita ja suoloja, joita ollaan käytetty jo iät ja ajat sitten hoitotuotteina erilaisiin sairauksiin.

Onko väliä mitä suuhunsa laittaa
No, tämähän riippuu keneltä kysyy. 🙂 Mielestäni ehdottomasti on – sanokoon muut tahot mitä haluavat. Tulokset puhuvat puolestaan. Ravitsemus- ja elämäntapamuutoksilla tapahtuneita muutoksia olen seurannut jo 14 vuotta; kokemusta on siis kertynyt. Todellakin uskomattomia vakavia sairauksia on selätetty muutoksilla, elimistöä tukien. Esimerkkinä minä itse, vakavasti homeesta sairastunut, silloisen työ menettäneenä, hoidin omilla opeillani itseni työkuntoiseksi.
Kaikki mikä kaupan hyllyllä on, ei ole ruokaa vaan vatsan täytettä, joissa ei ole mitään ravinteita. Puhtaalla yksinkertaisella ruoalla nälkä pysyy loitolla, höttöruualla nälkä on läsnä koko ajan, höttö ryövää ravinteita kehosta, eli on itse asiassa viejä, ei tuoja, kuten ruoan pitäisi olla.
On hyvä tarkkailla omia ostotottumuksia, lukea raaka-ainelistat ja tutustua siihen, mitä suuhunsa pistää.
Pienilläkin muutoksilla saadaan paljon aikaan ja varmasti elinpäiviä lisää. 🙂

Lähes koko ajan on myös meneillään jonkinlainen ryhmätesti, jossa mm. testaan ruokavalioiden ja tuotteiden toimivuutta eri tilojen hoidossa.

Soluun asti
Syömämme ruoka on solun ravintoa… jos se sinne asti koskaan pääsee. Eli kaikkein tärkeintä on, että suolisto on hyvässä kunnossa, jotta ravinteet pystyvät ruokasulasta edes imeytymään verenkiertoon.
Niin kauan kuin suolisto ei ole kunnossa, on meidän ”oikaistava” ja käytettävä ravinnelisiä, jotta solut saavat sen, mitä tarvitsevat ja näin mahdollistetaan laadukas uudelleenrakentuminen eli paraneminen.
Mielestäni kaikki tarvitsevat joitakin ravintolisiä tällä pohjolan perukoilla, kuten D-vitamiini, magnesium, jodi, seleeni, suoliston bakteerikantojen tukituotteita ja kalaöljy.

Tässä vain muutamia ajatuksia
Tästä tulisi kirjan pituinen, jos kaiken asian liittyvän tähän laittaisin. Asia ei ole näin helppo ja yksinkertainen, vaan kokonaisuus, johon liittyy entsyymit, happi, liikunta, uni, kilpirauhanen, hormonitoiminta, stressi ja ja ja….

Aina kannattaa kokeilla
Koskaan ei ole liian myöhäistä tehdä muutoksia ja tukea kehoa. Elimistö kyllä korjata itse itseään, kunhan me autamme sitä saamaan korjausmateriaalia. Joskus on ihan pienestäkin kiinni, vaikka hivenaineesta, joita tarvitaankin vain hivenen.
Teen myös kuivaverianalyysia, joka kertoo monista elinkuormituksista ja puutostiloista. Siitä toisella kertaa…
Avaan tässä mainitsemiani asioita seuraavassa postauksessani, kuten homeherkkyyttä eli kannattaa tykätä, jos haluat seurata kirjoituksiani. 🙂

Elinvoimaa Sinulle
Sarita

Drop a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *