Elinvoimaa Blogi Viimeisimmät uutiset

Huomioi ennen lennolle lähtöä

Olen matkoillani osunut lennoille, joilla on tarvittu hoitohenkilökunnan apua. Aivan, en kuulu lääketieteen hoitohenkilökuntaan, hyvä niin, koska… Olen aina ollut ennakoiva, niinpä kannan käsimatkatavaroissani mukana määrätyt ”tropit”, joita annan apua tarvitseville.

Onnekseni tällä kertaa potilas pystyi puhumaan, vaikkakaan ei meinannut millään pysyä tajuissaan. Sain kysyttyä häneltä lääkitykset jotka ovat käytössä ja siitä sitten arvioin mitä tippoja kielen alle laitetaan. Pidin hänelle seuraa ja jututtelin, jotta häntä ei niin pelottaisi. Hän toipui hyvin ”tilasta”, kiitteli avusta ja kysyi voisiko maksaa ”tropeista”. No, ei tietenkään, sain hyvän mielen auttamisesta. Myös lentohenkilökunta oli mielissään avusta.

Tässä muutama vinkki ennen koneeseen nousua:

1. Jos mahdollista, nuku hyvin ja syö kevyesti.

2. Älä käytä alkoholia edellisenä päivänä (nestetasapaino järkkyy)

3. Tankkaa vettä ennen lentoa, jos lento on aamulla aikaisin, tankkaa silti. Suurin virhe on ajatella ”en viitsi juoda, ettei sitten koneessa tarvitse ravata vessassa”. Vessassa käynti saattaa pelastaa henkesi, koska liikut ja koneessa pitäisi jaloitella edes vähän.

4. Jos sinulla on käytössä verenpainelääkkeet, joissa mukana diureetti eli nesteenpoisto, huolehdi, että kehosi mineraalitasapaino on kunnossa. (Lääkäritkin tietävät että nesteenpoistolääkkeet vievät kehosta myös mineraalit mennessään ja tämä on yksi yleisin syy saada sydänkohtaus lentokoneessa). Juo puhdistamattomalla merisuolalla mineralisoitua vettä vähintään litra ennen lentoa, tämä voi pelastaa henkesi.

5. Jos sinulla on diabetes, juo intiaanisokerilla (puhdistamaton täysruokosokeri) ja merisuolalla höystettyä vettä vähintään litra ennen lentoa. Tämä juoma sopii kaikille 🙂

6. Juo lennolla 15 min välein 1/2-1 dl vettä. Ei alkoholia eikä kahvia, jos sinulla on metaboliasairauksia tai sepelvaltimotauti.

7. Jaloittele koneessa mahdollisuuksien mukaan.

Drop a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *