Elinvoimaa Blogi Viimeisimmät uutiset

D- ja B12-vitamiinien mittauspäivä Elinvoimaassa perjantaina 25.11.16

Kätevästi kahden tärkeän vitamiinin seerumimittaukset samalla, kun piipahdat pikkujouluissa 🙂
Aikasi mittaukseen voit varata puhelimitse 0400 395 112 tai https://elinvoimaa.nettiajanvaraus.fi/customer-ui/ nettisivuilta ajanvarauskalenterin kautta. D-vitamiinin ja aktiivisen B12-vitamiinien seerumimittaus pakettihintaan 80,-
Voit myös varata vain yksittäisen mittauksen D-vit., 50 euroa ja B12-vit., 60 euroa.
Testien tulokset lähetetään kotiin kirjallisena.
24.-26.11. vietämme myös pikkujoulua, paljon tarjouksia, lahjaideoita, tuote-esittelyitä ja tarjoilua. 🙂

Aktiivisen B12-vitamiinin mittaus
B12-vitamiinin puutos kehittyy hitaasti ja voi olla pitkään oireeton, ja jää siksi usein huomaamatta. Puutos voi aiheuttaa muun muassa anemiaa ja hermoston oireita, kuten lihasheikkoutta, tunnon ja muistin häiriöitä. Seerumin kokonais-B12-vitamiinin tutkiminen ei välttämättä kerro B12-vitamiinin vajeesta. Suurin osa elimistön B12-vitamiinista on sitoutunut varastoproteiiniin eikä ole elimistön aktiivisessa käytössä. B12-vitamiinin puutos voi siis olla olemassa, vaikka kokonais-B12-vitamiinin taso olisikin riittävä. Aktiivisen B12-vitamiinin tason voi mitata yksinkertaisella verikokeella.

D-vitamiinin mittaus
D-vitamiini on perinteisesti liitetty luuston hyvinvointiin ja kalsiumin imeytymiseen. Sittemmin se on liitetty myös infektioihin, diabetekseen, useisiin syöpiin ja verenkiertoelinten sairauksiin. Moninaisista terveysvaikutuksista johtuen oma D-vitamiinitaso kannattaa selvityttää aika ajoin, sillä erityisesti pimeä vuodenaika johtaa helposti puutokseen. D-vitamiinin pääasiallinen lähde on auringon ultraviolettisäteily, mistä johtuen ongelma korostuu Suomessa.
Oman D-vitamiinitason saa selville verinäytteestä tehtävällä mittauksella. Biohitin D-vitamiinitesti mittaa molempia elimistölle tärkeitä vitamiinimuotoja, joten mittaustulos kertoo suoraan, onko D-vitamiinin saanti riittävällä tasolla.

Tule mittauksen ja katsotaan saatko sinä riittävästi näitä vitamiineja?
Mittaukset suorittaa Biohit laboratoriopalvelut.

Drop a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *