Elinvoimaa Blogi Viimeisimmät uutiset

Pikkujoulut 2017

Kutsu pikkujouluihin 12.-13.12.2017

Ilmaisluento: Hiljainen tulehdus, Biokemisti/Dosentti Kirsi Vaali
Tiistaina 12.12.  pikkujoulujuhlintaa klo 12-21: Laboratorio klo 12-16
Luennot 16.30 ja 18.30 LUENNOLLE ON PAIKKOJA RAJOITETUSTI
Keskiviikkona 13.12. pikkujoulujuhlintaa klo 7-20: laboratorio klo 7-16, tarvittaessa pidempään.

Perinteiset Elinvoimaan pikkujoulut, tänä vuonna höystettynä mielenkiintoisella luennolla.
Pientä tarjoilua ja kaikille asiakkaille joululahja, arvo vähintään 28 €.
Hyviä lahjoja Elinvoimaa pullollaan. 🙂
Lahjaideoita esim. vastaanotto 180 € (norm. 220 €), RollShaper lymfahoito/kuonanpoisto 5 x 150 e, 10 x 270 e ja huipputarjouksia valituista tuotteista -20% esim. Futmed, Natura Media, Aboa Medica, Pharma Nord, WellAware-smoothietuotteet, kaikki Biolatten tuotteet -10%  ja
V10Plus-ihonhoitosarjan valituista tuotteista 20-40% alennus. 🙂
Erä tuotteita tasarahapöydässä tukkuhinnoin.

LUENTO: Hiljainen tulehdus/Kirsi Vaali
Hiljaisen tulehduksen luennossa tiistaina 12.12.17 käydään läpi kansantajuisesti kuinka tulehdus alkaa, miten tulehdusta voidaan mitata, ja miten jo alkanutta tulehdusta voidaan estää ilman lääkitystä. Laajan kokonaisuuden ytimessä on käyttää oikeita ravitsemuslisiä, niitä, joista on hoidon kannalta jo todettua näyttöä. Lisäksi tällä luennolla kerrotaan
suomalaisista laajemmista geenitesteistä, ja miksi jokaisen meidän kannattaisi tehdä sellainen kerran elämässään. Seuraavana päivänä aamusta alkaen on mahdollisuus päästä näihin määrityksiin.
Luento ei ole tarkoitettu ammattilaisille, eikä ammattiin opiskeleville (terveydenhoito ja ravitsemus), vaan annetaan tilaa apua ja tietoa tarvitseville.

VARAA PAIKKASI LUENNOLLE innoxlab.fi/paikkavaraus –> Valitse palvelu  –> valitse sinulle sopiva ajankohta 16.30 tai 18.30. Tai voit varata paikkasi Elinvoimaasta, s-postilla tai tekstiviestillä.

Luennoitsija Kirsi Vaali on Biokemisti Helsingin yliopistosta (HY), väitellyt farmakologiasta 2001, (HY) ja dosentuuri 2010 (HY). Kirsi pitää meille yleisellä tasolla luentoja eri aiheista, kuten homealtistumisesta, tulehduksesta, suolivaivoista, unettomuudesta, allergiasta sekä siitä, kuinka näitä ongelmia voidaan hoitaa ravitsemuslisillä. Hän on tehnyt tutkimustyönään hiiren ruoka-aineallergian mallin 2002-2006 Kansanterveyslaitoksella, työskennellyt 2006-2010 Norjassa, Bergenin yliopistossa gastroenterologian, allergologian ja työterveystieteen Post Doc tutkijana. Hän on perustanut InnoxLab Diagnosticin 2016, joka tarjoaa funktionaalisen lääketieteen laboratoriomäärityksiä suoraan kuluttajille.
Sarita ja Kirsi auttavat myös tulosten tulkinnoissa.

LABORATORIO on pystyssä molempina päivinä, eli samalla käynnillä voit kätevästi mittauttaa useita eri tutkimuksia kuten: D-vitamiini, B12, ferritiinit, TSH, T4V, T3V, kalprotektiini, hiljaisen tulehduksen, estrogeeni, testosteroni, PSA, kortisoli, homokysteiini, jodidi, seleeni, kalium, magnesium, kalsium, laaja DNA-paneli joka kertoo, missä geeneissä on heikkouksia, sekä paljon muita tutkimuksia.

VARAA AIKASI LABORATORIOON:  innoxlab.fi/paikkavaraus –> Valitse palvelu valikosta –> Elinvoimaa Leppävaara 12.12. tai 13.12. ja voit varata sinulle sopivan ajan ajanvarauksesta tai varata ajan suoraan Elinvoimaasta. Voit myös  paikan päällä tarjoilua nauttiessa jutella Kirsin kanssa sinulle tarpeellisista tutkimuksista.

Tässä muutama esimerkki tutkimustarjouksista:

D- ja B12 vitamiinit yht. 59,-.
Raudan ongelmissa; 5 tutkimuksen paketti 100,-
Lisämunuaisen uupumus; 4 tutkimuksen paketti 100,-
Hiljainen tulehdus; 3 tutkimuksen paketti 79,-
Rasvahapot 129,-
Jodidi 99,-

Kätevästi tärkeätä tietoa ja tutkimuksia samalla,
kun piipahdat pikkujouluissa noutamassa oman lahjasi.

Olet lämpimästi tervetullut, voit jakaa kutsun ystävillesi. 🙂

Elinvoimaisin terveisin,
Sarita, Kirsi, Katri ja Desiree

Lue lisää

Keittoa pöytään

Keittopohja sopii kaikkien proteiinilähteiden kanssa. Itse en laita proteiinilähdettä keittoon sekaan, vaan valmistan sen erikseen. Seuraavana päivänä valmistan jotain toista proteiinia keiton kanssa. 🙂

(esim. broileri, kalkkuna, naudanliha, jauhelihat, kalat, soijasuikaleet, quorn, härkis ym.)

Aineksia voi vaihdella maun mukaan:

 

Sipuli, lanttu, selleri, palsternakka, porkkana, kesäkurpitsa, kaali, menevät tähä keittopohjaan.

Heti alkuun keittoon ruususuola, laakerinlehdet ja maustepippuri.

5 litran kattila, käytän puhdistettua vettä ruoanlaitossakin.

Kokonaiskeittoaika n. 25 min.

Lantun laitan heti ensimmäisenä mukaan ja kattila tulille. 🙂

(Itse pidän myös fenkolista, jos sitä olisi ollut laittaisin puolikkaan pieniksi pilkottuna. Ja ensimmäisten joukossa kiehumaan, maustamaan keittoa. Varsiselleri toimii myös.)

Ja eikun kuorimaan ja pilkkomaan seuraavaksi lisättäviä eli selleri ja palsternakka menevät keittoon siinä tahdissa, kun ehdin pilkkoa.

Näiden kiehuttua 10 min, lisään porkkanat.

5 minuutin kuluttua lisään kesäkurpitsan ja kaalin.

Ja kappas, keitto on loppusilausta vailla valmis. 🙂

Jos makua tarvitaan lisää, on Herbamare hyvä yrttisuolamauste.

Tuli pois alta ennen yrttien lisäämistä. Anna hautua kannen alla.

Maustan keittoa proteiinilähteen kanssa soveltuvalla öljyllä ja yrtillä/yrteillä.

Jos keitto ehtii jäähtyä ennen ruokailua ja joudut sitä lämmittämään uudelleen, niin ota ennen uudelleenlämmitystä  seuraavan päivän keittoa varten tarvittava määrä syrjään ja sen jähdyttyä laita jääkaappiin.

Mukavaa työviikkoa, meillä tiedetään mitä huomenna syödään 🙂

ps. tänään meni luomu jauhelihalla + oliiviöljyllä, huomenna broilerilla + seesamöljyllä

 

Lue lisää

Mitä puhtaampi plasma, sitä tervempi keho

Huom! Joulutarjous vastaanotto 180 euroa, katso elinvoimaa.fi/tarjoukset


Kuvassa on minun plasmaa, haluatko tietää millaista sinun plasmasi on?
Olen verimikroskopisti eli tutkin verta mikroskooppisesti. Tällä kerralla kerron hiukan elävän veren tutkimuksesta.

Koolla on väliä
Plasmassa voi näkyä useita partikkeleita mm. kuonalauttoja, kirstallikeräymiä, hiivalauttoja, synteettisiä jäämiä, bakteereita, hiivaa, loisia ym. (Se harhaoppi, että veri on ”steriiliä” on nykyisen tieteellisen tiedon valossa kumottu. Tämä myös perustelee sen miksi verimikroskopistit voi havainnoida pieneliöitä verestä.) ja näiden keräymiä, jotka voivat heikentää terveyttä. Mitä isompia keräymiä, sitä heikommassa kunnossa keho on. Elimistö on hyvin ”mukautuva”, esimerkiksi pienet keräymät eivät vielä aiheuta ongelmia, mutta kun ne kasvavat suuremiksi ajan kuluessa alkaa elimistö oireilla. Tätäkin tilaa voisi kuvailla lauseella ”kuorman koolla on väliä”.
Plasma on tarkoitettu punasolujen kokoisille ”joustaville” partikkeleille ja valkosoluille, mitkä ovat hyvin joustavia. Lautat eivät ole joustavia ja ne suurenevat ajan myötä, jos ei elintapoihin tehdä muutoksia. Keräymät haittaavat verenkiertoa, aivojen ja sydämen toimintaa, nivelten hyvinointia ja yleistä jaksamista. Tahmea olo on aika tuttu henkilöille, joilla on plasmassa erilaisia keräymiä, juurikin siksi, että plasma on tahmeaa.

Suoliston syy… ainakin osittain
Yksi suurimmista syistä, miksi opiskelin verimikroskopistiksi 5 vuotta sitten, oli löytää syy, miksi asiakkaani ovat usein uupuneita, miksi Suomessa on niin paljon ”burn outia”? Kuten aiemin arvelin, ei kyse ole aina burn outista, oikeastaan harvemmin on kyse siitä, vaan esimerkiksi läpäisevän suoliston haitallisista kannoista, jotka pääsevät vereen ärtyneen, tulehtuneen, umpipussien eli diverdikkeleiden, keliakian, chroonintaudin ja monien muiden suolistotilojen takia.

Hiivaa
Yksi pahimmin uupumista aiheuttava on hiivoittunut plasma. Hiiva toksistaa plasman eli likaa plasman, jolloin valkosolujen neutrofiilit, meidän rakkaat plasman puhdistajat, joutuvat olemaan jatkuvassa työssä. Tätä voidaan myös sanoa hiljaiseksi tulehdukseksi. Tila kuormittaa myös maksaa ja sitä kautta aiheuttaa yliherkkyyksiä ja allergioita sekä monia muita oireita.
Joissakin tapauksissa kannat porautuvat punasolun kalvon läpi ja aiheuttavat vielä suurempaa haittaa elimistölle.
Myös punasolujen rakenteet ja mm. raudan- ja B-vitamiinien puutokset näkyvät analyysissa.

Malja
Elimistöä voi pitää maljana ja jos maljan nesteet ovat happamia, on se silloin ihanteellinen elinympäristö haitallisille kannoille, kuten myös syöpäsolujen kasvulle. Emäksöimällä kehoa voimme siis vaikuttaa solujemme hyvinvointiin ja saada lisää terveitä elinpäiviä.

Rosvoja plasmassa, pääseekö niistä eroon?
Suoliston haitalliset tilat, joista yllä mainitsin, ovat varmaankin suurin syy ”heikkenevään” oloon. Kaikki haitalliset kannat ovat suorastaan rosvoja plasmassa, kuten yllä kerroin, ne voivat ryövät punasolutkin, jolloin punasolu ei pysty toimimaan sille luodulla tavalla. On tärketä saada suolisto tyhjenemään ”laadukkasti” joka aamu tai vaikka paikin kertaa päivässä, itsestään ilman haitallisia aktivaattoreita. Näin saadaan ruoan mädättäjäbakteerit ulos, jotka suolistossa viipyessään aiheutavat myös tulehduksia. Rosvoista päästään eroon ruokavaliomuutoksilla ja käyttämällä erilaisia puhtaita laadukkaita luonnontuotteita, uutteita ja suoloja, joita ollaan käytetty jo iät ja ajat sitten hoitotuotteina erilaisiin sairauksiin.

Onko väliä mitä suuhunsa laittaa
No, tämähän riippuu keneltä kysyy. 🙂 Mielestäni ehdottomasti on – sanokoon muut tahot mitä haluavat. Tulokset puhuvat puolestaan. Ravitsemus- ja elämäntapamuutoksilla tapahtuneita muutoksia olen seurannut jo 14 vuotta; kokemusta on siis kertynyt. Todellakin uskomattomia vakavia sairauksia on selätetty muutoksilla, elimistöä tukien. Esimerkkinä minä itse, vakavasti homeesta sairastunut, silloisen työ menettäneenä, hoidin omilla opeillani itseni työkuntoiseksi.
Kaikki mikä kaupan hyllyllä on, ei ole ruokaa vaan vatsan täytettä, joissa ei ole mitään ravinteita. Puhtaalla yksinkertaisella ruoalla nälkä pysyy loitolla, höttöruualla nälkä on läsnä koko ajan, höttö ryövää ravinteita kehosta, eli on itse asiassa viejä, ei tuoja, kuten ruoan pitäisi olla.
On hyvä tarkkailla omia ostotottumuksia, lukea raaka-ainelistat ja tutustua siihen, mitä suuhunsa pistää.
Pienilläkin muutoksilla saadaan paljon aikaan ja varmasti elinpäiviä lisää. 🙂

Lähes koko ajan on myös meneillään jonkinlainen ryhmätesti, jossa mm. testaan ruokavalioiden ja tuotteiden toimivuutta eri tilojen hoidossa.

Soluun asti
Syömämme ruoka on solun ravintoa… jos se sinne asti koskaan pääsee. Eli kaikkein tärkeintä on, että suolisto on hyvässä kunnossa, jotta ravinteet pystyvät ruokasulasta edes imeytymään verenkiertoon.
Niin kauan kuin suolisto ei ole kunnossa, on meidän ”oikaistava” ja käytettävä ravinnelisiä, jotta solut saavat sen, mitä tarvitsevat ja näin mahdollistetaan laadukas uudelleenrakentuminen eli paraneminen.
Mielestäni kaikki tarvitsevat joitakin ravintolisiä tällä pohjolan perukoilla, kuten D-vitamiini, magnesium, jodi, seleeni, suoliston bakteerikantojen tukituotteita ja kalaöljy.

Tässä vain muutamia ajatuksia
Tästä tulisi kirjan pituinen, jos kaiken asian liittyvän tähän laittaisin. Asia ei ole näin helppo ja yksinkertainen, vaan kokonaisuus, johon liittyy entsyymit, happi, liikunta, uni, kilpirauhanen, hormonitoiminta, stressi ja ja ja….

Aina kannattaa kokeilla
Koskaan ei ole liian myöhäistä tehdä muutoksia ja tukea kehoa. Elimistö kyllä korjata itse itseään, kunhan me autamme sitä saamaan korjausmateriaalia. Joskus on ihan pienestäkin kiinni, vaikka hivenaineesta, joita tarvitaankin vain hivenen.
Teen myös kuivaverianalyysia, joka kertoo monista elinkuormituksista ja puutostiloista. Siitä toisella kertaa…
Avaan tässä mainitsemiani asioita seuraavassa postauksessani, kuten homeherkkyyttä eli kannattaa tykätä, jos haluat seurata kirjoituksiani. 🙂

Elinvoimaa Sinulle
Sarita

Lue lisää

Herkullinen munakas ja smoothie

Meillä syödään viikonloppuisin munakasta aamupalaksi.
Ajattelinpa jakaa ohjeen teillekin. 🙂 Oikeasti tämä on helppo tehdä, vaikka ohjeesta saa työlään kuvan. 🙂
Teen paljon erilaisia munakkaita, ohjetta voi helposti muuttaa sen mukaan, mitä kaapissa on. Munakas sopii lounaaksi tai päivälliseksikin.
Kuvan munakkaasta riittää kahdelle tai jopa neljälle. Meillä ei syödä leipää, joten puolikas per nenä on sopiva määrä, ainekset:

6 luomumunaa, mutta vain kaksi keltuaista.
Täyslihaleikkelettä
Puolikas kesäkurpitsa
Puolikas paprika
Sipulia
2-3 rkl Oliiviöljyä
1/3 tl Intiaanisokeria
1/4 tl puhdistamatonta suolaa
1/4 tl Herbamarea
”Koristeeksi” salaattisekoitusrasiasta pinaattia, rukolaa ja punamangoldia.
Vähän ”juustoraastetta”; kasvisjuustoa, esim. kookosrasvasta tehtyä ”juustoa”. Ja jos et ole maitoproteiiniherkistynyt, kuten suurin osa suomalaisista on, niin toki voit käyttää aitoa juustoa.
(Yliherkkyydet voit tutkituttaa Elinvoimaassa, hyödyllinen mainos tähän väliin, anteeksi.) 🙂
Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Laita öljy paistinpannuun ja kuutiot kuulottumaan.
Jos hellassa on lämmöt 1-9, niin itse käytän vain harvoin kovinta lämpöä eli max. 7 riittää lähes kaikkeen ruoanvalmistukseen. Poikkeuksena vesi ja pihvi.
Leikkaa sipuli ja laita kuulottumaan kesäkurpitsan kanssa.
Lisää sekaan 1/3 tl intiaanisokeria, taittaa sipulin happamuuden pois. Käytän Intiaanisokeria aina kasviksissakin.
Tässä välissä riko munat 6 munaa, joista vain kaksi keltuaisineen. Vatkaa käsivispilällä hetki, jotta rakenne menee rikki ja massaan saadaan ilmaa.
Leikkaa paprika ja laita paistinpannulle sipulin ja kesäkurpitsan sekaan. Anna hetken kuulottua.
Lisää suola ja herbamare maun mukaan.
Käännä hella kolmoselle, jos ei ole induktio, kannattaa jäähdyttää hetki pannua, muutoin muna kypsyy liian nopeasti.
Kaada vatkatut munat kasvisten päälle, laita kansi päälle ja anna hautua kannen alla rauhassa n. 10 minuuttia. Muista: miedolla lämmöllä.
Jos munat ovat 10-15 minuutin kuluttua hyytyneet, laita leikkelesiivut päälle. Tässä voi käyttää mitä leikkelettä vain, mieluiten tietenkin luomuleikkeleitä: nautaa, kinkkua, kalkkunaa, broileria.
Toki munakkaan voi tehdä ilman leikkelettä ja käyttää vaikkapa sieniä. 🙂
Laita leikkeleen päälle salaattia ja ”juustoraastetta” ja vielä hetkeksi kansi päälle. Valmista, että juusto on sulanut.
Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Tänä aamuna mehustin kyytipojaksi; luomulehtikaalia, kotimaisia omenoita ja luumuja sekä luomuappelsiinia. Mehustan aina karkealla sihdillä, jotta saan paljon kuitua mukaan. Tänään jouduin vähän laimentamaan puhdistetulla emäksöidyllä vedellä, jotta sitä pystyi juomaan.
Mehustuksessa on erityisen tärkeää, että kone on laadukas eikä se tuhoa ruoan entsyymeitä.
Kokkailuterveisin Sarita 🙂

Lue lisää

Ayurvedaa intialaista luonnonlääketiedettä Elinvoimaassa

Nyt Elinvoimaassa mahdollisuus tutustua intialaiseen luonnonlääketieteeseen eli Ayurvedaan. Kaikissa tapahumissa on tulkkaus, myös vastaanotolla.

Yleisöluento
Aika: Ma 12.6.2017, klo 18.00
Intialaisen luonnonlääketieteen Ayurvedan asiantuntija Vaidya Pooja Mishra tutustuttaa meidän Ayuredaan.

Paikka: Elinvoimaa, Konstaapelinkatu 3, sisäänkäynti Leppävaaranraitti 3, 02650 Espoo
Vapaa pääsy, paikkoja rajoitetusti, takaa paikkasi varaamalla se sähköpostilla info@elinvoimaa.fi

Pulssinluentakurssi
Aika: Ke 14.6.2017, klo 18.00
Paikka: Elinvoimaa, Konstaapelinkatu 3, sisäänkäynti Leppävaaranraitti 3

Haluatko oppia lukemaan oman pulssisi perinteisellä intialaisella tavalla. Tuon tiedon avulla voidaan määrittää täsmällinen ruokavalio.
Tarvittaessa järjestämme useamman kurssin.

Tällä kurssilla huomio kohdistetaan kahteen asiaan: Dosha ja Dhatu.
Fysiologian perusperiatteet eli kolme Doshaa:
Vata, Pitta, Kapha.
Seitsemän kudosta eli Dhatua:
Rasha – ravintoneste,
Rakta – veri,
Mamsa – lihas,
Meda – rasva,
Asthi, – luu,
Majja luuydin,
Shukra – siemenneste ja munasolu

Vaidya Poojan menetelmä on sama, jonka kuuluisat Bharatan (Intia) Ayurveda perheet esittelivät Maharishi Mahesh Joogille ja hänen Transsendettista Meditaatiota opettavalle organisaatiolle.

Ei ollut mikään itsestään selvyys, että yhdenkään suvun perinne olisi tullut hyväksytyksi noin vain. Suuri joukko länsimaisia lääkäreitä ja fysiologian asiantuntjoita sekä Intian parhaat Vaidjat Brihaspati Dev Triguna ji johdolla osallistuivat esille tulleen tiedon perkaamiseen. Vuosisatojen saatossa perinteeseen tullut tietämättömyys ja taikausko karsittiin pois.

Tällä kurssilla opetettava menetelmä poikkeaa yleisesti saatavilla olevasta menetelmästä. Vaidya Poojan menetelmä perustuu tietoisuuteen. Tietoisuuteen perustuva menetelmä on oppimista kurssilaisen omasta tajunnasta käsin. Perustiedot pulssin lukemisesksi löytyy Ayurveda kirjallisuudesta. Niissä ei kuitenkaan koskaan kerrota mitään pintaa syvemmältä eikä niistä voi oppia pulssin lukemisen hienoa taidetta.

Kurssi kestää kaksi tuntia ja kurssille otetaan kuusi henkilöä.
Kurssin hinta 160 Euroa.

Ota yhteyttä:
Tapani Vaulasto
045 6791830

Ayurveda konsultaatio
Voit tulla konsultaation Elinvoimaan vastaanotolle ennen Pulssikurssia tai sen jälkeen.
Keskiviikkona 12.6.2017 ennen klo 18 tai klo 20 jälkeen.
Tarvittaessa tulkki paikalla.

Konsultaation hinta: 40 €
Konsultaatio kestää 10 – 15 minuuttia.

Mitä lääkäri havaitsee pulssista?
On totta, että pulssi antaa yleisen käsityksen sydämestämme ja verenkiertoelimistämme. Länsimaisessa lääketieteessä yksi ensimmäisistä diagnoosivaiheista on analysoida sydän ja verenkiertojärjestelmä mittaamalla pulssi ja verenpaine. Kuitenkin Ayurvedassa diagnoosi on paljon hienompaa ja kattavampaa. Kun lääkäri asettaa sormensa rannevaltimolle, hän ei laske vain pulssien lukumäärää minuutissa kuten länsimaisessa lääketieteessä. Hän määrittelee potilaan fysiologian hienojen kerrosten tasapainotilan.
Vaidya (Intialaisen luonnonlääketiede Ayurvedan asiantuntija) tuntee myös pulssin laadun – sen voimakkuuden, säännöllisyyden ja rytmin – kaikilla kolmella sormella. Analysoimalla jokaisen doshan tasapainotilan Vaidya kerää tärkeitä tietoja potilasta ja hänen terveydentilastaan.
Yksinkertaisin asia, jonka Vaidya määrittää, on potilaan ayurvedinen kehon tyyppi. Tiedämme, että me kaikki kuulumme johonkin ryhmään kuten iso, pieni, ohut, lihaksikas, rasvainen, hermostunut, rauhallinen jne. Modernin lääketieteen käsitys kehon tai psykofysiologisen tilan tuntemisesta on erilainen.
Ayurveda-terveydenhuoltojärjestelmä sisältää yksityiskohtaista tietoa yksittäisistä kehon tyypeistä. Itse asiassa niitä pitäisi kutsua ”mieli-kehoksi” ja ottamalla pulssin Vaidya määrittelee yksilön luonnollisen psykofysiologisen koostumuksen eli prakritin, joka kirjaimellisesti tarkoittaa ”luontoa”. Yksilön prakriti edustaa luonnollista tasapainotilannetta fyysistä ainetta hienommalla fysiologian tasolla – doshien luonnollisesta tasapainotilaa (eli vata, pitta ja kapha suhteellisia osuuksia).
Kun Vaidya tietää henkilön prakritin, hän voi sen perusteella määrittää monia tekijöitä. Tärkeintä hän tietää, että jokainen erityinen prakriti on altis tietyille henkisille ja fyysisille häiriöille. Pulssin lukemisesta ja tarvittaessa fyysisestä tutkimuksesta Vaidya voi sitten määrittää, mikä on henkilön vikriti eli dosha eli poikkeavuus parhaasta mahdollisesta.
Pulssin hyvin hienovaraisesta epätasapainosta Vaidya pystyy määrittämään tulevien terveysongelmien siemenet jo kauan ennen niiden ilmenemistä. Kun diagnoosi on tehty, ayurvedinen lääkäri eli Vaidya määrää terapeuttiset ja ehkäisevät strategiat. Monet näistä ovat erittäin yksilöllisiä perustuen potilaan prakritiin ja vikritiin.
Se on Vaidyan järjestynyt tajunta, joka elävöittää järjestystä sairauden tai epätasapainon sisällä potilaan doshissa. Suuri Vaidya, kuten Pooja HP, toimii tämän huipputason diagnostisen kyvyn avulla.
Tämä on selvästi täysin uusi lääketieteellisen suorituskyvyn taso, johon jokainen länsimaisen lääkärin olisi järkevää pyrkiä. Itse asiassa viime vuosina monet länsimaiset lääkärit ovat harjoittaneet Ayurveda ja oppivat hallitsemaan hienompia ayurvedinen pulssianalyysin arvoja, kun he käyttävät sitä lääketieteellisissä praktiikassaan.

Ilmoittautumiset
Tapani Vaulasto
puhelin: 045 6791830
email: tapani.vaulasto@gmail.com

Lue lisää

Levottomat jalat

TV-ohjelman innoittamana haluan kertoa levottomista jaloista kärsiville, että apua on saatavilla. Vuonna 2005 tapasin asiakkaan, eläkkeelle siirtyvän herran, jolla oli karkkiaddikti. Hänellä oli karkkikippo jopa toiletissa.
Teimme silloisen tietämykseni mukaiset ruokavaliomuutokset ja otettiin määrätyt ravinnelisät käyttöön. Herra kysyi sitten, että saako nämä 5 karkkikippoa kuitenkin olla täällä asunnossa esillä, vaikka en niitä voikaan enää koskea, ettei tule liikaa muutosta yhdellä kertaa? Sanoin, että toki saa.
Sovitusti viiden päivän kuluttua hän soitti minulle ja sanoi, että hän ei ollut syönyt karkin karkkia tapaamiseme jälkeen. Hän ihmetteli miten ihmeessä nämä muutokset ovat voineet viedä hänen levottomat jalkansa pois. Hänellä oli ollut levottomat jalat jo 15 vuotta, tätä hän ei tullut kertoneeksi tapaamisellamme. Kaikkia lääketieteen hoitoikeinoja oli jo kokeiltu ja avioliitto oli menossa karille, koska vaimo ei jaksanut, ”lapsellisen karkkikäyttäytymisen” ja yöllisen häirinnänkään takia, karkkikippo oli myös yöpöydällä ja jalat vaivasivat pitkin yötä, aamuyöllä pahiten. Vaimo minut itse asiassa kutsuikin tapaamaan miestään ja halusi ehdottomasti, että tapaamme heidän kotonaan, jotta näkisin kaikki nämä karkkikipot.
Tämä oli vain yksi tarina, näitä on monia ja erilaisia syitä, miksi ravinteet eivät imeydy ja aiheuttavat ravintoainepuutoksia, jotka ovat levottomien jalkojen syy. Tiedän, että tämä aiheuttaa ajatuksia, mutta kokemuksella olen tästä aivan varma. Moni kertoo kokeilleensa kaikenlaisia hoitoja, mutta jos et ole käynyt Elinvoimaassa ei vielä kaikkia keinoja ole kokeiltu. 🙂

Lue lisää

Kiitos pikkujouluun osallistuneille!

Muutama kuva pikkujouluista.

Masajon luento oli erittäin hyvä ja valistava. Valitettavasti kuva jäi innostuksen lomassa ottamatta, ehkäpä saan sellaisen joltakin kuulijalta. 🙂

Elinvoimaa muuttui ”labraksi”. Seuraava mittauspäivä B12- ja D-vitamiini sekä osteoporoosi pidetään tammikuussa.

Oli hauska sattuma kolme naista jotka eivät toisiaan tunteneet tulivat samaan aikaan ja kaikilla oli fuksian värinen takki. 🙂

Aarni tekemässä iiristutkimusta.

Päivä olikin täynnä, joten halukkaille tiedoksi, seuraava iirispäivä tammikuussa.

Intialaiset terapeuttiset teet tulee ensi viikolla. Nautimme glöginä Masala Chaita höystettynä Masajon Intiaanisokerilla. Kaikki taisivat ihastua tähän uuteen ”glögiin”. <3
Saatiin vielä lisää arvontalahjoja, joten jokainen arpa voitti.

Onnittelut kaikille!

Elinvoimaa joulunalusaikaan ♡

Lue lisää

Pikkujoulut 2016

** Kutsu pikkujoulu-/asiantuntijapäiville

** Torstaina-perjantaina 24.-25.11 klo 11-20, lauantaina 26.11. klo 11-16
————————————————————
Kaikki tuotteet -15-20%, tuotelahjat ja lahjakortit pukinkonttiin esim. vastaanotto verianalyyseilla 150,- (norm. 180,-).

Tuotteiden asiantuntijoita vierailee pikkujouluissa.

Tarjoiluna mm. odotetut uudet WellAware smoothie- ja proteiinijauheet, Tulsi yrttiluomujuomat, Masajon herkkuja, mehustimen puristamia tuorejuomia ym.

Kätevästi tärkeätä tietoa ja tutkimuksia samalla, kun piipahdat pikkujouluissa; Masajon luento torstaina, kahden tärkeän vitamiinin B12 ja D-vitamiinin seerumimittaukset perjantaina sekä iiristutkimus lauantaina.

Arvomme kävijöiden kesken hurjasti lahjoja! 😀

Päivien ohjelma elää vielä, joten kannattaa seurata Elinvoimaa.fi/blogi tai Facebook.com/Elinvoimaa.

Olet lämpimästi tervetullut ja voit jakaa kutsun ystävällesi 🙂

Elinvoimaisin terveisin,
Sarita

============================================================
Masajon ilmaisluento torstaina klo 18.30

Ruususuolan ja intiaanisokerin mahdollisuudet verenpaineen ja verensokerin hoidossa
Luennon pitää Ilmari Larjavaara, Dr, kehitysjohtaja Masajolta
Masajo:
Kuosmasen perhe asui Boliviassa vuodet 1993-1999. Tuolloin erityisesti perheen isä, Matti E. Kuosmanen, sai mahdollisuuden tutustustua syvällisemmin paikallisiin luonnontuotteisiin ja niiden ravintoarvoihin ja terveyttä edistävään vaikutukseen. Muutto antoi lisäksi mahdollisuuden auttaa ihmisiä parantamaan ruokailutottumuksiaan ja hyödyntämään maaperän ravinteikkaita antimia.
Kuosmasen perheen palattua kotimaahansa, yhteistyö Andien ja Suomen välillä vahvistui. Organisoitiin yritys, joka työllistää Andien asukkaita tuomalla suomalaisten ulottuville eräitä heidän maallensa tärkeitä luonnontuotteita, Ruususuola-kristallisuolaa ja Intiaanisokeri-täysruokosokeria.

Perjantaina B12- ja D-vitamiinin seerumimittausta klo 12-18

Aikasi mittaukseen voit varata puhelimitse 0400 395 112 tai nettisivujen ajanvarauskalenterista ** https://elinvoimaa.nettiajanvaraus.fi (https://elinvoimaa.nettiajanvaraus.fi)

D-vitamiinin ja aktiivisen B12-vitamiinien seerumimittaukset pakettihintaan 80,- (norm. 110,-)
Voit myös varata vain yksittäisen mittauksen D-vit., 50 euroa ja B12-vit., 60 euroa.
Testien tulokset lähetetään kotiin kirjallisena sisältäen lääkärin lausunnon.

Aktiivisen B12-vitamiinin mittaus
B12-vitamiinin puutos kehittyy hitaasti ja voi olla pitkään oireeton, ja jää siksi usein huomaamatta. Puutos voi aiheuttaa muun muassa anemiaa ja hermoston oireita, kuten lihasheikkoutta, tunnon ja muistin häiriöitä. Seerumin kokonais-B12-vitamiinin tutkiminen ei välttämättä kerro B12-vitamiinin vajeesta. Suurin osa elimistön B12-vitamiinista on sitoutunut varastoproteiiniin eikä ole elimistön aktiivisessa käytössä. B12-vitamiinin puutos voi siis olla olemassa, vaikka kokonais-B12-vitamiinin taso olisikin riittävä. Aktiivisen B12-vitamiinin tason voi mitata yksinkertaisella verikokeella.

D-vitamiinin mittaus
D-vitamiini on perinteisesti liitetty luuston hyvinvointiin ja kalsiumin imeytymiseen. Sittemmin se on liitetty myös infektioihin, diabetekseen, useisiin syöpiin ja verenkiertoelinten sairauksiin. Moninaisista terveysvaikutuksista johtuen oma D-vitamiinitaso kannattaa selvityttää aika ajoin, sillä erityisesti pimeä vuodenaika johtaa helposti puutokseen. D-vitamiinin pääasiallinen lähde on auringon ultraviolettisäteily, mistä johtuen ongelma korostuu Suomessa.
Oman D-vitamiinitason saa selville verinäytteestä tehtävällä mittauksella. Biohitin D-vitamiinitesti mittaa molempia elimistölle tärkeitä vitamiinimuotoja, joten mittaustulos kertoo suoraan, onko D-vitamiinin saanti riittävällä tasolla.

Tule mittauksen ja katsotaan saatko sinä riittävästi näitä vitamiineja?
Mittaukset suorittaa Biohit laboratoriopalvelut.
kuva ei liity iiristutkimukseen

Lauantaina iiristutkimusta klo 11-16
Tutkimuksen hinta 30 euroa

Aikasi iiristutkimukseen voit varata puhelimitse 0400 395 112 tai nettisivujen ajanvarauskalenterista ** https://elinvoimaa.nettiajanvaraus.fi (https://elinvoimaa.nettiajanvaraus.fi)

Iirisanalyysissä tutkitaan silmän värillisen osan hienorakennetta ja pigmenttiä suurennetusta kuvasta. Iiriksessä on edustettuna koko kehon refleksipisteet, ja siitä saadaan selville kehon perusrakenne, eli luontaisesti vahvat ja heikot alueet, sekä muuta yksityiskohtaisempaa tietoa esimerkiksi hermoston toimintaan liittyen. Saat lisäksi tietoa siitä, miten voit vahvistaa heikompia alueita ja pitää ne mahdollisimman vahvoina ja toimintakykyisinä. Saat analyysin mukana lähikuvat iiriksistäsi ja lyhyen raportin tärkeimmistä havainnoista sähköpostiisi.

Tutkimuksen tekee iiristutkija Aarni Kimmo

Kaikkien pikkujouluissa kävijöiden kesken arvotaan tonttujen avokätisesti antamia tuotelahjoja.
V10Plus, Biolatte, Futmed, Aboa Medica, Natura Media, Immitec, WellAware, Organic Life ja Masajo sekä muita Elinvoimaan edustamia tuotteita.
Ihan vinkkinä, esim. ihonhoitopaketti lahjan arvo on 118 euroa, onneksi näitäkin on kolmelle onnekkaalle 🙂
Arvonta suoritetaan lauantaina klo 16. Onnekkaille voittajille ilmoitetaan sähköpostitse.

Lue lisää

D- ja B12-vitamiinien mittauspäivä Elinvoimaassa perjantaina 25.11.16

Kätevästi kahden tärkeän vitamiinin seerumimittaukset samalla, kun piipahdat pikkujouluissa 🙂
Aikasi mittaukseen voit varata puhelimitse 0400 395 112 tai https://elinvoimaa.nettiajanvaraus.fi/customer-ui/ nettisivuilta ajanvarauskalenterin kautta. D-vitamiinin ja aktiivisen B12-vitamiinien seerumimittaus pakettihintaan 80,-
Voit myös varata vain yksittäisen mittauksen D-vit., 50 euroa ja B12-vit., 60 euroa.
Testien tulokset lähetetään kotiin kirjallisena.
24.-26.11. vietämme myös pikkujoulua, paljon tarjouksia, lahjaideoita, tuote-esittelyitä ja tarjoilua. 🙂

Aktiivisen B12-vitamiinin mittaus
B12-vitamiinin puutos kehittyy hitaasti ja voi olla pitkään oireeton, ja jää siksi usein huomaamatta. Puutos voi aiheuttaa muun muassa anemiaa ja hermoston oireita, kuten lihasheikkoutta, tunnon ja muistin häiriöitä. Seerumin kokonais-B12-vitamiinin tutkiminen ei välttämättä kerro B12-vitamiinin vajeesta. Suurin osa elimistön B12-vitamiinista on sitoutunut varastoproteiiniin eikä ole elimistön aktiivisessa käytössä. B12-vitamiinin puutos voi siis olla olemassa, vaikka kokonais-B12-vitamiinin taso olisikin riittävä. Aktiivisen B12-vitamiinin tason voi mitata yksinkertaisella verikokeella.

D-vitamiinin mittaus
D-vitamiini on perinteisesti liitetty luuston hyvinvointiin ja kalsiumin imeytymiseen. Sittemmin se on liitetty myös infektioihin, diabetekseen, useisiin syöpiin ja verenkiertoelinten sairauksiin. Moninaisista terveysvaikutuksista johtuen oma D-vitamiinitaso kannattaa selvityttää aika ajoin, sillä erityisesti pimeä vuodenaika johtaa helposti puutokseen. D-vitamiinin pääasiallinen lähde on auringon ultraviolettisäteily, mistä johtuen ongelma korostuu Suomessa.
Oman D-vitamiinitason saa selville verinäytteestä tehtävällä mittauksella. Biohitin D-vitamiinitesti mittaa molempia elimistölle tärkeitä vitamiinimuotoja, joten mittaustulos kertoo suoraan, onko D-vitamiinin saanti riittävällä tasolla.

Tule mittauksen ja katsotaan saatko sinä riittävästi näitä vitamiineja?
Mittaukset suorittaa Biohit laboratoriopalvelut.

Lue lisää

V10 PLUS IHONHOITOSARJAN -20% PÄIVÄT ELINVOIMASSA TI-PE 4.-7.10. KLO 11-19

v10plus-kevatKahden ison seerumin + esim. LX voiteen ostajalle LX silmänympärysvoide 15 ml lahjaksi (arvo 65,-), niin kauan kuin tuotteita ja lahjoja riittää. Toki kaikki asiakkaat saavat jonkun lahjan. 🙂

V 10 Plus -sarjan silmänympärysvoiteessa on kaikki mitä tarvitaan herkän silmänympärysihon hoitoon. Se auttaa vaalentamaan tummia silmänalusia, vähentämään turvotusta sekä säilyttämään herkän silmänympärysihon kiinteänä ja heleänä. Se tasoittaa silmäpusseja ja juonteita. Voide auttaa silmänympärysaluetta saavuttamaan myös optimaalisen kosteustasapainon.

V10 Plus on tehokas ihonhoitosarja meille kaikille, sarjasta löytyy tuotteet myös nuorille ja miehille 🙂 Sarjan tuotteet eivät sisällä lainkaan parabeeneja, mineraaliöljyjä, keinotekoisia hajusteita tai väriaineita, joten ne sopivat herkimmällekin iholle. Raaka-aineet ovat pääosin luonnosta peräisin ja ne ovat puhtaassa ja tiivistetyssä muodossa parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

Itse olen kemikaaliallergikko ja tämä sarja sopii kokonaisuudessaan minulle ja kymmenille allergisille asiakkailleni. En ole kahden vuoden aikana törmännyt yhteenkään asiakkaaseen, jolle tuotteet eivät olisi sopineet.

Japanilainen Akiko Yokota kehitteli sarjan 12 vuotta sitten ja Suomessa sarja on ollut jo 6 vuotta. Palkittuja tuotteita ovat seerumit, kuorinta ja naamio. Moni tuntee sarjan palkitun kuorinnan 🙂
kuorinta-kuva
Huippusuosittu rakeeton kuorintageeli tehostaa seerumien vaikutusta! Se poistaa kuolleen ihosolukon ja epäpuhtaudet hellästi, mutta tehokkaasti ilman kuorivia rakeita. Se kirkastaa ihoa välittömästi ja sopii vaikka tulehtuneelle aknelle jokapäiväiseen käyttöön siihen saakka kunnes saadaan tulehdus taltutettua lakritsiuutteen ja sisäisen hoidon avulla.

Tuotteisiin voit tutustua tästä linkistä: http://elinvoimaa.fi/v-10-plus/

Samalla reissulla kannattaa ostaa myös immunologian vahvistajat ja Porpolaid-valmisteet -10% lääkekaappiin talven flunssan varalle.

Ja jos Roll Shaper lymfahoito kiinnostaa voit ottaa ilmaisen tutustumishoidon samalla käynnillä, kunhan varaat ajan. 🙂
Elinvoimaa Roll-Shaper

Käyn jossakin kohtaa päivää lounaalla, joten jos tulet kiireellä paikalle, niin varmistathan, että olen paikalla. Voimme myös sopia jonkin muun ajan, klo 11-19 ulkpuolella. Puh 0400 395 112.

SAA JAKAA 🙂

Lue lisää