Elinvoimaa Blogi Viimeisimmät uutiset

Ayurvedaa intialaista luonnonlääketiedettä Elinvoimaassa

Nyt Elinvoimaassa mahdollisuus tutustua intialaiseen luonnonlääketieteeseen eli Ayurvedaan. Kaikissa tapahumissa on tulkkaus, myös vastaanotolla.

Yleisöluento
Aika: Ma 12.6.2017, klo 18.00
Intialaisen luonnonlääketieteen Ayurvedan asiantuntija Vaidya Pooja Mishra tutustuttaa meidän Ayuredaan.

Paikka: Elinvoimaa, Konstaapelinkatu 3, sisäänkäynti Leppävaaranraitti 3, 02650 Espoo
Vapaa pääsy, paikkoja rajoitetusti, takaa paikkasi varaamalla se sähköpostilla info@elinvoimaa.fi

Pulssinluentakurssi
Aika: Ke 14.6.2017, klo 18.00
Paikka: Elinvoimaa, Konstaapelinkatu 3, sisäänkäynti Leppävaaranraitti 3

Haluatko oppia lukemaan oman pulssisi perinteisellä intialaisella tavalla. Tuon tiedon avulla voidaan määrittää täsmällinen ruokavalio.
Tarvittaessa järjestämme useamman kurssin.

Tällä kurssilla huomio kohdistetaan kahteen asiaan: Dosha ja Dhatu.
Fysiologian perusperiatteet eli kolme Doshaa:
Vata, Pitta, Kapha.
Seitsemän kudosta eli Dhatua:
Rasha – ravintoneste,
Rakta – veri,
Mamsa – lihas,
Meda – rasva,
Asthi, – luu,
Majja luuydin,
Shukra – siemenneste ja munasolu

Vaidya Poojan menetelmä on sama, jonka kuuluisat Bharatan (Intia) Ayurveda perheet esittelivät Maharishi Mahesh Joogille ja hänen Transsendettista Meditaatiota opettavalle organisaatiolle.

Ei ollut mikään itsestään selvyys, että yhdenkään suvun perinne olisi tullut hyväksytyksi noin vain. Suuri joukko länsimaisia lääkäreitä ja fysiologian asiantuntjoita sekä Intian parhaat Vaidjat Brihaspati Dev Triguna ji johdolla osallistuivat esille tulleen tiedon perkaamiseen. Vuosisatojen saatossa perinteeseen tullut tietämättömyys ja taikausko karsittiin pois.

Tällä kurssilla opetettava menetelmä poikkeaa yleisesti saatavilla olevasta menetelmästä. Vaidya Poojan menetelmä perustuu tietoisuuteen. Tietoisuuteen perustuva menetelmä on oppimista kurssilaisen omasta tajunnasta käsin. Perustiedot pulssin lukemisesksi löytyy Ayurveda kirjallisuudesta. Niissä ei kuitenkaan koskaan kerrota mitään pintaa syvemmältä eikä niistä voi oppia pulssin lukemisen hienoa taidetta.

Kurssi kestää kaksi tuntia ja kurssille otetaan kuusi henkilöä.
Kurssin hinta 160 Euroa.

Ota yhteyttä:
Tapani Vaulasto
045 6791830

Ayurveda konsultaatio
Voit tulla konsultaation Elinvoimaan vastaanotolle ennen Pulssikurssia tai sen jälkeen.
Keskiviikkona 12.6.2017 ennen klo 18 tai klo 20 jälkeen.
Tarvittaessa tulkki paikalla.

Konsultaation hinta: 40 €
Konsultaatio kestää 10 – 15 minuuttia.

Mitä lääkäri havaitsee pulssista?
On totta, että pulssi antaa yleisen käsityksen sydämestämme ja verenkiertoelimistämme. Länsimaisessa lääketieteessä yksi ensimmäisistä diagnoosivaiheista on analysoida sydän ja verenkiertojärjestelmä mittaamalla pulssi ja verenpaine. Kuitenkin Ayurvedassa diagnoosi on paljon hienompaa ja kattavampaa. Kun lääkäri asettaa sormensa rannevaltimolle, hän ei laske vain pulssien lukumäärää minuutissa kuten länsimaisessa lääketieteessä. Hän määrittelee potilaan fysiologian hienojen kerrosten tasapainotilan.
Vaidya (Intialaisen luonnonlääketiede Ayurvedan asiantuntija) tuntee myös pulssin laadun – sen voimakkuuden, säännöllisyyden ja rytmin – kaikilla kolmella sormella. Analysoimalla jokaisen doshan tasapainotilan Vaidya kerää tärkeitä tietoja potilasta ja hänen terveydentilastaan.
Yksinkertaisin asia, jonka Vaidya määrittää, on potilaan ayurvedinen kehon tyyppi. Tiedämme, että me kaikki kuulumme johonkin ryhmään kuten iso, pieni, ohut, lihaksikas, rasvainen, hermostunut, rauhallinen jne. Modernin lääketieteen käsitys kehon tai psykofysiologisen tilan tuntemisesta on erilainen.
Ayurveda-terveydenhuoltojärjestelmä sisältää yksityiskohtaista tietoa yksittäisistä kehon tyypeistä. Itse asiassa niitä pitäisi kutsua ”mieli-kehoksi” ja ottamalla pulssin Vaidya määrittelee yksilön luonnollisen psykofysiologisen koostumuksen eli prakritin, joka kirjaimellisesti tarkoittaa ”luontoa”. Yksilön prakriti edustaa luonnollista tasapainotilannetta fyysistä ainetta hienommalla fysiologian tasolla – doshien luonnollisesta tasapainotilaa (eli vata, pitta ja kapha suhteellisia osuuksia).
Kun Vaidya tietää henkilön prakritin, hän voi sen perusteella määrittää monia tekijöitä. Tärkeintä hän tietää, että jokainen erityinen prakriti on altis tietyille henkisille ja fyysisille häiriöille. Pulssin lukemisesta ja tarvittaessa fyysisestä tutkimuksesta Vaidya voi sitten määrittää, mikä on henkilön vikriti eli dosha eli poikkeavuus parhaasta mahdollisesta.
Pulssin hyvin hienovaraisesta epätasapainosta Vaidya pystyy määrittämään tulevien terveysongelmien siemenet jo kauan ennen niiden ilmenemistä. Kun diagnoosi on tehty, ayurvedinen lääkäri eli Vaidya määrää terapeuttiset ja ehkäisevät strategiat. Monet näistä ovat erittäin yksilöllisiä perustuen potilaan prakritiin ja vikritiin.
Se on Vaidyan järjestynyt tajunta, joka elävöittää järjestystä sairauden tai epätasapainon sisällä potilaan doshissa. Suuri Vaidya, kuten Pooja HP, toimii tämän huipputason diagnostisen kyvyn avulla.
Tämä on selvästi täysin uusi lääketieteellisen suorituskyvyn taso, johon jokainen länsimaisen lääkärin olisi järkevää pyrkiä. Itse asiassa viime vuosina monet länsimaiset lääkärit ovat harjoittaneet Ayurveda ja oppivat hallitsemaan hienompia ayurvedinen pulssianalyysin arvoja, kun he käyttävät sitä lääketieteellisissä praktiikassaan.

Ilmoittautumiset
Tapani Vaulasto
puhelin: 045 6791830
email: tapani.vaulasto@gmail.com

Drop a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *